Meer informatie over onze etherische olierollers.

Gepubliceerd op 2 december 2020 om 14:16

Wat zijn etherische oliën?  Etherische oliën worden gewonnen/gemaakt uit bomen, planten, delen van planten, bloemen en/of vruchten. Etherische oliën zijn aromatische, olieachtige vloeistoffen die vluchtig zijn. Vluchtigheid wil zeggen dat deze oliën redelijk snel verdampen bij blootstelling aan lucht. Dit in tegenstelling tot gewone oliën, zoals sesamolie of olijfolie. Sesamolie gebruik ik dan ook als drager van de etherische oliën, dat is een hele fijne olie voor je huid. De etherische oliën zitten dus vermengd met sesamolie in je roller. Anders zouden ze ook heel snel verdampen en zou het ook te sterk geconcentreerd zijn om direct op je huid te hebben.

 

Aromatherapie werkt op twee niveaus: De geur en de energie van de essentiële olie. De geur van een roller verandert na verloop tijd. De topnoot verdwijnt eerst en de basisgeuren blijven langer hangen. Via de huid en inademing neem je de energie van de essentiële olie op. Aromatherapie werkt hierdoor langer dan je ruiken kan. Overigens verdwijnt de energie van een olie als je hem verdampt met hitte, zoals in heet water. Liever dus rollen.

 

Hoe gebruik je een olieroller?

Voordat je de aromaroller gaat gebruiken schud je er even mee. Hierdoor vermengen de aroma's zich goed met elkaar. Je kan je rollerflesje zo vaak gebruiken als je wilt. Rustig en met draaiende beweging aanbrengen.Met etherische oliën in rollerflesjes is het makkelijk om etherische oliën gericht aan te brengen op een bepaald gedeelte van de huid. Vooral op de slaap, handen, voeten en polsen. Rollers met etherische olie zijn makkelijk mee te nemen en te gebruiken voor onderweg, op het werk of waar dan ook. Ze ruiken ook allemaal heerlijk, dus ook geschikt als parfum.

 

Heel soms kan een etherische olie irritatie geven van de huid. Als dat het geval is, zou het kunnen dat je overgevoelig bent voor één van de gebruikte oliën. Dan kan je het beste stoppen met het gebruik van deze roller en de huid goed schoonmaken. Wil je een andere roller proberen,  geef dan even aan van welke je last kreeg en dan maken we met plezier een andere roller voor je op maat, metandere ingrediënten.

 

 We raden bijgebruik van etherische oliën voor kinderen aan om de olie heel goed te verdunnen. We kunnen de roller ook verdund aanleveren. Zet het dan even bij de opmerkingen bij het bestellen voor welke leeftijd de roller is, dan mengen we het precies goed.

 

Afhankelijk vanwat je nodig hebt rol je op verschillende plaatsen op je lichaam. Meestal is op je polsen het  meesteffectieve en fijnste, want dan kan je het ook lekker opsnuiven. Bij emoties zoals verdriet of zenuwen  kan je het ook op je borstbeen rollen. Bij zorgen  en stress op je voorhoofd en bij je oren en nek. Voor het slapen onder je voeten.

 

Het is een prachtig fijn cadeau voor jezelf of je naasten waarmee je de gezondheid verbeterd. Voor onze horoscooplijn heb ik voor elke horoscoop een olieroller met een unieke combinatie van meerdere etherische oliën gemaakt, die uw horoscoop ondersteunt en heerlijk ruikt,  geschikt voor vrouwen én mannen. Daarnaast kan je ook een roller bestellen helemaal  speciaal voor jou gemaakt met een edelsteen als rollertje. Die maak ik door speciaal op jouw in te voelen.  

 

Weet je genoeg en wil je ook een roller? Bestel dan met de knop hieronder.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.